ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

Νέοι Σύμμαχοι

Οι Νέοι Σύμμαχοι είναι 40 συνθέσεις ανθοϊαμάτων και ο καθένας τους ενδείκνυται για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση. Εδώ περιγράφεται η κύρια ένδειξη για κάθε Σύμμαχο και υπάρχει και η φωτογραφία της συσκευασίας που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Είναι το ίαμα – αντίδοτο στην ανία. Για κάθε περίπτωση που κάποιος κυλάει παθητικά στη ζωή χωρίς να νιώθει χαρά και όταν όλα φαίνονται ανούσια.  Η «Χαρά» ξαναφέρνει την ζωντάνια και δίνει νόημα στην καθημερινότητα.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΧΕΙΡΩΝΑ

Είναι το ίαμα που απομακρύνει κάθε βλαπτική επίδραση από το περιβάλλον. Για κάθε περίπτωση που κάποιος νιώθει ότι επηρεάζεται αρνητικά από συγκεκριμένους ανθρώπους, από χημικά φάρμακα, από ακτινοβολίες και ό,τι άλλο προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Το ίαμα αυτό δίνεται σε περιπτώσεις που κάποιος νιώθει ότι έχει αποτύχει ή έχει καταστραφεί, ή γενικότερα ότι δεν υπάρχει μέλλον μπροστά του. Βοηθάει κάποιον να αναγεννηθεί και να ενεργοποιηθεί προς μία καινούρια κατεύθυνση στη ζωή του.

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ

Είναι το ίαμα που βοηθάει όσους έχουν αϋπνίες που οφείλονται σε άγχος και συνεχείς σκέψεις. Το “Ίαμα του Μορφέα” βοηθάει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε βαθιά.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ο Σύμμαχος αυτός έγινε για να βοηθήσει σε καταστάσεις όπου μία σχέση ερωτική ή φιλική έχει τελματώσει και δεν προχωράει, δίνοντας μια νέα ώθηση. Μπορεί επίσης να δοθεί και σε περιπτώσεις όπου κάποιος έχει χάσει το ενδιαφέρον του για κάτι, όπως πχ. τη δουλειά του.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


Η “Υποστήριξη” είναι ο Σύμμαχος που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση θεραπείας καθώς και σε φάση ανάρρωσης. Είναι ο καλύτερος βοηθός στη διάρκεια ομοιοπαθητικής θεραπείας για καθημερινή χρήση.

 

ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ


Ο Σύμμαχος αυτός είναι για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά και για το jet lag. Βοηθάει στη γρήγορη προσαρμογή μετά από πολύωρες πτήσεις ή συνεχή ταξίδια.

 

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει τα μέλη μιας ομάδας να συνεργαστούν αρμονικά για να πετύχουν κάτι κοινό.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Ο Σύμμαχος αυτός είναι κατάλληλος για κάθε περίπτωση όπου απαιτείται συγκέντρωση του μυαλού σε μια νοητική προσπάθεια.

 

ΞΕΧΡΕΩΜΑ


Ο συγκεκριμένος Σύμμαχος μπορεί να δοθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλά αρνητικά συναισθήματα από το παρελθόν. Όταν υπάρχουν χρόνιες συγκρούσεις με μέλη της οικογένειας ή άλλους ανθρώπους, όταν υπάρχουν παλιές πληγές και σοκ που δεν δουλεύτηκαν καθόλου και συνεχώς εμφανίζονται στο προσκήνιο (χωρισμοί, καβγάδες, αποτυχίες, κ.τ.λ.).

 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ


Είναι ο Σύμμαχος που μας βοηθάει να έχουμε μια δραστήρια μνήμη και έχει ιδιαίτερη αξία στην τρίτη ηλικία όπου τα προβλήματα μνήμης είναι έντονα καθώς επίσης και σε άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής γιατί βοηθάει στο να είναι κάποιος σε εγρήγορση όταν ασχολείται με κάτι.

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ


Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν και βασανίζονται τις τελευταίες ώρες της ζωής τους και ο Σύμμαχος αυτός έρχεται για να βοηθήσει στη μετάβαση γιατί δίνει την ηρεμία που χρειάζεται, διώχνει το φόβο και μας προετοιμάζει για το μεγάλο ταξίδι.

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ…


Ο Σύμμαχος αυτός είναι για τις άσχημες συνέπειες του αλκοόλ (hangover). Βοηθάει κάποιον να συνέλθει γρήγορα και να ξαναμπεί στον κανονικό του ρυθμό .

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ


Ο Σύμμαχος αυτός δημιουργήθηκε ειδικά για τις κρίσεις πανικού που παθαίνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα.

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ


Το “Ίαμα του Ερμή” είναι το ίαμα της επικοινωνίας. Μας βοηθάει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους, μας κάνει πιο εκδηλωτικούς, ευέλικτους και σίγουρους για τον εαυτό μας και τη γνώμη μας.

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ


Ο Σύμμαχος αυτός δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πολλές ευθύνες και βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις, ώστε να διοικούν δίκαια και αρμονικά.

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ


Ο Σύμμαχος αυτός είναι για το θυμό και τη σκληρή συμπεριφορά προς τους γύρω.

 

ΙΑΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Το ίαμα αυτό είναι για την καλλιτεχνική έκφραση. Βοηθάει στο να μπορέσει να εκφραστεί κάποιος μέσω μίας τέχνης, όπως χορό, μουσική, ζωγραφική, ποίηση, λογοτεχνία, κ.τ.λ.

 

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει τις γυναίκες που υποφέρουν από προεμμηνορυσιακό σύνδρομο και δυσμηνόρροια.

 

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ


Ο νέος αυτός Σύμμαχος είναι για τις συνέπειες της ερωτικής ζήλιας.

 

ΙΑΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ


Για γονείς και κυρίως γυναίκες που εμφανίζουν προβλήματα όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι π.χ. για να σπουδάσουν ή για να πάνε στο στρατό, κ.τ.λ. Το ίαμα αυτό τους βοηθάει να ηρεμήσουν αλλά και να καταλάβουν ότι έτσι πρέπει να γίνει.

 

ΙΑΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ


Ο Σύμμαχος αυτός ενδείκνυται για κάθε επείγουσα κατάσταση και όπως φανερώνει και το όνομα του είναι το ίαμα που μας επαναφέρει. Είναι θα λέγαμε η ελληνική έκδοση του Rescue Remedy του Dr. Bach.

 

ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ


Ο Νέος αυτός Σύμμαχος βοηθάει τις γυναίκες να ξανα­βρούν τη θηλυκότητά τους και να αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητά τους.

 

ΗΒΗ


Η “Ήβη” βοηθάει τα παιδιά στην εφηβεία όπου υπάρχουν αλλαγές και έντονες εκρήξεις με αποτέλεσμα όλη η οικογένεια να βρίσκεται σε αναταραχή.

 

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει πρώτα στην αποδοχή της φυσικής κατάστασης της εμμηνόπαυσης και ηρεμεί τα έντονα ψυχικά και κατά ακολουθία και τα σωματικά συμπτώματα που εμφανίζονται.

 

Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..


Ο Σύμμαχος αυτός έρχεται να μαλακώσει τον πόνο και τη θλίψη που προέρχεται από το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Μας βοηθάει να δεχθούμε το θάνατο και να καταλάβουμε ότι η ζωή συνεχίζεται.

 

ΕΠΟΥΛΩΣΗ


Ο Σύμμαχος αυτός είναι για τις συνέπειες της ερωτικής απογοήτευσης.

 

ΕΞΙΛΕΩΣΗ


Η κύρια δράση του Συμμάχου αυτού είναι ότι ηρεμεί τους ανθρώπους που έχουν ενοχές για το θάνατο κάποιου συνανθρώπου τους.

 

ΕΝΤΑΞΗ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει κάποιον να ενταχθεί σε μια ήδη προϋπάρχουσα ομάδα ή κατάσταση.

 

ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ


Για τη ζήλια και την άσχημη συμπεριφορά που εμφανίζουν τα παιδιά όταν γεννιέται ένα αδελφάκι.

 

ΔΡΟΣΙΑ


Η “Δροσιά” είναι για τις άσχημες ψυχικές συνέπειες της χημειοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου. Η ουσιαστική βοήθεια είναι στο ψυχικό μέρος και κατ’ επέκταση, σύμφωνα με την αντίληψη του Dr.Bach και στο σωματικό.

 

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ


Ο Σύμμαχος αυτός βοηθάει τους ανθρώπους που θέτουν έναν στόχο αλλά στην πορεία τα παρατάνε, να δεσμεύονται και να τον εκπληρώνουν.

 

ΔΙΑΥΓΕΙΑ


Η “Διαύγεια” είναι ο Σύμμαχος που μας βοηθάει να πάρουμε μια απόφαση για κάποιο θέμα, αφού πρώτα το δούμε καθαρά από όλες τις πλευρές του.

 

ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ


Η «Γονιμότητα» βοηθάει τις γυναίκες που δεν έχουν οργανικά προβλήματα να συλλάβουν κι επίσης να κρατήσουν το έμβρυο.

 

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ


Η “Βεβαιότητα” είναι ο Σύμμαχος για περιπτώσεις που κάποιος έχει φοβερό τρακ όταν πρόκειται να κάνει μια παρουσίαση σε κοινό, να δώσει εξετάσεις κ.λ.π.

 

ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ


Η “Αρρενωπότητα” βοηθάει τους άνδρες να αισθάνονται άνετα με τη σεξουαλικότητα τους. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε περιπτώσεις ανικανότητας που οφείλονται σε ψυχολογικούς λόγους.

 

ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ


Η “Αποφόρτιση” είναι ο Σύμμαχος που δίνεται πιο συχνά από όλους τους άλλους, γιατί δημιουργήθηκε για το καθημερινό άγχος και τις σκοτούρες της ζωής που μας αποδιοργανώνουν και μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελό μας.

 

ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ


Η “Απεξάρτηση” είναι ο Σύμμαχος που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να κόψει κάποια συνήθεια, όπως το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα γλυκά, ακόμη και τα ναρκωτικά. Η βοήθεια κι εδώ είναι στο ψυχικό μέρος και όχι στα σωματικά συμπτώματα που έχουν να κάνουν με τη στέρηση κάποιας ουσίας.

 

ΑΛΥΠΙΑ


Είναι για τη θλίψη και την μελαγχολία που προκύπτουν από τις ατυχίες, αποτυχίες και απογοητεύσεις της καθημερινής ζωής.

 

 

ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Η “Ακτινοβολία της Αγάπης” είναι για τις άσχημες ψυχικές συνέπειες της ακτινοθεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου.

περισσότερα